Equip
Esperanza Martínez Villalba
LOGOPEDA
Núm. Col. 08/4012
Logopeda graduada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·legiada pel Col·legi de logopedes de Catalunya (CLC). Especialitzada en Neurologopèdia per l’Hospital de Sant Pau i formada en educació infantil.
L’Espe s’ha format de manera específica en la detecció, prevenció i dificultats d’aprenentatge i en les alteracions de la parla i el llenguatge infantil. També està formada en el Sistema de comunicació PECS (Picture Exchange Communication System per persones amb TEA).
En determinats casos també utilitza el tapping per a logopedes (Embenat neuromuscular en els tractaments orofacials i cervicals).
A l’hora de treballar l’Espe utilitza els coneixements adquirits en intel·ligència emocional, ja que considera clau tenir present les emocions al llarg del tractament. També li agrada utilitzar el joc i la música, com a elements claus per motivar a la persona que té al davant.
En relació a la seva experiència, ha treballat durant molt de temps en una escola infantil, amb edats compreses entre els 4 mesos i els 5 anys, aspecte molt positiu per conèixer de forma molt pròxima el desenvolupament del llenguatge. També té experiència en l’àmbit sanitari amb persones on s’ha vist afectada la seva àrea del llenguatge, a causa d’un tipus de demència, d’un dany cerebral causat per un traumatisme o ictus, o bé per malalties neurodegeneratives que desencadenen problemes en el llenguatge. També ha col·laborat amb pacients amb alteracions de la veu a altres institucions sanitàries.
L’Espe continua aprenent dia a dia dels seus pacients i no deixa d’alimentar-se en adquirir nous coneixements, per a ella l’actualitzar-se és clau en la seva feina.
A l’Espe li agrada definir la logopèdia en una frase:
“La logopèdia és...
Escoltar una llàgrima, articular una emoció, vocalitzar un desig, llegir l’ànima, escriure un somriure, en fi... el que l’home té d’humà”
Laia Solà Ruano
PSICÒLOGA
Núm. Col. 21555
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2010 i col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). La Laia és una apassionada de la comprensió de la ment humana i del món de les emocions. Acreditada com a Psicòloga Sanitària per la Generalitat de Catalunya, destaca pel seu esperit de formació contínua i el seu profund interès pel benestar emocional en totes les etapes de la vida.
La Laia té una àmplia formació en psicologia de la salut, psicoteràpia i psicopatologia de la infància, adolescència i edat adulta. S’ha format de forma específica en els trastorns del comportament infanto juvenils, el trastorn de l’espectre autista i les dificultats d’aprenentatge a través del postgrau de Fundació Adana conjuntament amb altres estudis més específics. També es va formar amb el sistema de comunicació PECS (Sistema de Comunicació d'intercanvi d'imatge per a persones amb TEA) i amb l’enfocament Pyramid de l’Educació (ABA Funcional).
La seva formació està orientada cap a l’enfocament cognitiu-conductual, però també integra elements de la psicologia sistèmica i d’altres tècniques menys convencionals com l’EFT Tapping, l’EMDR i la programació neurolingüística (PNL). També està formada en psicologia forense.
En el seu treball, la Laia busca adaptar-se a les necessitats de cada persona, oferint un espai de confiança on explorar, sense judicis, les emocions i els pensaments que sovint ens sobrepassen. A través de metàfores visuals i pràctiques, com el “calaix” i la “motxilla”, acompanya les persones a identificar i processar aquells pensaments que han estat guardats i oblidats, ordenant-los amb cura, respecte i delicadesa durant la teràpia. Amb la “motxilla”, facilita que els pacients incorporin noves eines per afrontar la vida diària amb més serenitat i equilibri.
La seva mirada és empàtica i compromesa, basada en l’escolta activa i en una aproximació humanista que permet acompanyar cada persona en el seu camí cap a la transformació. El seu objectiu és crear camins nous i saludables, alliberant a la persona de creences poc funcionals que limiten el seu creixement i ajudant-la a obrir-se a una nova manera d’estar.
Per a la Laia, l'amor (i no el reduït a l’amor romàntic) és una força transformadora que ens transcendeix. Aquest amor, entès com a compassió, empatia, gratitud i connexió amb el món i els altres, és el que realment ens salva; l’amor juntament amb la coherència entre el que pensem, sentim i fem, i la pau mental que deriva d’aquesta harmonia interna, actuen com a escut protector davant les tensions de la vida moderna.
Des del 2010, la Laia treballa en l’àmbit clínic privat, on ha adquirit una extensa experiència en el tractament d’infants, adolescents i adults. A més, ha intervingut en àrees com les demències i altres malalties neurodegeneratives, així com en judicis i exploracions pericials en casos de divorcis, accidents i assetjament laboral. La seva implicació social es va manifestar també en la seva col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat, oferint suport a escoles amb risc d’exclusió social. Actualment i en paral·lel, també col·labora puntualment amb TEA Ediciones, empresa que es dedica a l’edició i elaboració de tests i proves d’avaluació psicològica.
Elisabet Rocha Rodríguez
PSICÒLOGA
Núm. Col. 20016
Psicòloga General Sanitària, col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Màster en Psicologia General Sanitària cursat a la Universitat de Girona. Màster en Psiquiatria i psicologia clínica a la infància i l'adolescència de la Universitat de Barcelona. Màster en mediació familiar, civil i mercantil a la UNED.
L’Elisabet continua aprenent i formant-se dia a dia i també ha realitzat cursos com ara el joc terapèutic, la intervenció en dificultats d'aprenentatge i en tècniques d'estudi i estratègies d'aprenentatge, l'entrevista motivacional i el tractament basat en la mentalització, útil per a la intervenció amb adolescents.
La corrent psicològica que caracteritza la seva formació és cognitiva-conductual, però s'identifica més amb una psicologia integradora, ja que sovint utilitza tècniques d'altres corrents, especialment l'ús de la meditació i de les visualitzacions, segons les necessitats de cada pacient. Com a professional, l'Elisabet tendeix a anar a la profunditat i trobar un sentit a les circumstàncies presents, però no sense primer valorar quines estratègies poden ser útils inicialment per reduir el malestar dels seus pacients.
L’Elisabet treballa a la clínica privada des del 2018. Té experiència en psicoteràpia en el camp adult i infanto juvenil i en la realització de reeducacions psicopedagògiques i exploracions neuropsicològiques. Ha treballat com a mediadora familiar en el registre de Mediadors de Dret Privat de Catalunya. També ha treballat en un centre obert atenent a nens en risc d'exclusió social. A més a més, ha realitzat pràctiques en l'àmbit hospitalari i escolar i ha estat voluntària a Psicòlegs Sense Fronteres de Catalunya.
Sonia Palacios Vilchez
PSICÒLOGA
Núm. Col. 27007
Psicòloga general sanitària graduada en psicologia l’any 2018 per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster Universitari en Psicologia General Sanitària l'any 2020 cursat també a la UAB. Col·legida pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).
La Sonia està formada en psicologia de la salut, específicament en la prevenció i promoció de la salut mental de la població infanto juvenil i dels adults, i en les dificultats d'aprenentatge.
La corrent terapèutica que més utilitza és la cognitiu-conductual, però adapta el tipus d'intervenció a cada usuari i usuària, fent ús d'estratègies terapèutiques de diferents corrents, utilitzant així un enfoc més holístic.
Considera que el vincle amb el pacient és indispensable en el procés terapèutic i sempre intenta que els usuaris estiguin còmodes i sentin la consulta com un espai segur. A més, durant les sessions l'escolta activa sense jutjar i l'empatia són habilitats indispensables per poder ajudar als seus pacients.
Li agrada explicar als pacients que cada persona té un mapa mental diferent marcat per les seves experiències, característiques i educació, entre d'altres, i a la vegada que aquest influirà en la manera que tenim de percebre la realitat i les coses que ens passen. Per aquesta raó, senyala que és important fer un treball introspectiu i personalitzat amb cada persona i proporcionar una "caixa d'eines" per poder fer front a aquelles situacions que els hi preocupa.
A nivell d’experiència, treballa a la clínica privada des del 2020, tenint sobretot experiència en l’àmbit infantil i adolescent. En paral·lel treballa com a Referent de Benestar Emocional en un Centre d'Atenció Primària des del 2022, on té experiència sobretot en l'àmbit adult. També ha treballat com a docent en psicologia a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).
Laura Maraver Capdevila
PSICÒLOGA
Núm. Col. 30047
Psicòloga general sanitària graduada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), col·legiada pel Col·legi oficial de psicòlegs de Catalunya i ha realitzat el màster de Neuropsiquiatria i Psicologia de la Infància i l'Adolescència per la UAB.
La Laura s'ha format en intervencions psicològiques dirigides a infants i adolescents amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme, incloent l'estimulació precoç, potenciació d'habilitats socials i autoconeixement.
La Laura segueix una perspectiva integradora, que li permet escoltar i oferir acompanyament des de diferents perspectives i tècniques, centrades i escollides en les necessitats de la persona. Tot i així, la Laura s'ha format en intervencions de tall cognitiu-conductual.
La Laura ha treballat realitzant exploracions neuropsicològiques per detectar possibles alteracions del neurodesenvolupament, ha realitzat reeducacions psicopedagògiques davant de dificultats en l'aprenentatge i ha fet psicoteràpia a centres privats, atenent a població infanto-juvenil, però també adulta. Ha treballat a un centre d'hospitalització acompanyant a persones amb un trastorn de la conducta alimentària. Ha realitzat pràctiques a l'àmbit hospitalari, concretament a Centres de Salut Mental Infanto-Juvenils (CSMIJ) i a unitats especialitzades en l'Autisme.
La Laura creu en la necessitat de la formació contínua com a psicòloga i, per aquest motiu, constantment s'està actualitzant davant de les necessitats que li sorgeixen amb les persones que acompanya.
Mariona Comadran Alier
PSICÒLOGA
Núm. Col. 17789
Llicenciada en psicologia, col·legiada nº 17789 pel Col·legi oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) i acreditada com a psicòloga general sanitària (PGS) per la Generalitat de Catalunya, la Mariona és una buscadora constant no tant sols de coneixement professional sinó també de creixement interior.
Tota la seva basant formativa i personal està basada en una filosofia de caire integrador, que li permet escoltar el patiment humà des d’una presència i acollida més humana.
S’ha especialitzat en profunditat en psicooncologia, cures pal·liatives i dol per tal de poder acompanyar en tot el procés tant a la família com a la persona afectada de càncer o altres malalties del sistema immune, i malalties terminals. També s’ha format en intervencions dirigies a fomentar la salut tals com: hàbits alimentaris saludables, tècniques per deixar el tabac i altres drogues.
La meditació, el mindfulness i les tècniques de relaxació, no només l’han ajudat a desenvolupar el seu currículum interior i formen part de la seva filosofia de vida, sinó que també l’han ajudat a cultivar l’atenció i a tenir una actitud de presència constant davant la persona que té al davant. Aquest tipus de teràpia també les inclou, si esdevé, en el treball que fa dins la sessió i en sessions grupals.
S’ha especialitzat també en psicoteràpia i ha ampliat la seva formació assistint a congressos i jornades formatives varies. Així mateix s’ha format en tècniques diverses tals com la hipnosis, PNL, entre altres.
Ha exercit de psicòloga tant en l’àmbit de la sanitat pública, en ambulatoris i hospitals, com també en l’àmbit de la sanitat privada, realitzant tant processos psicoterapèutics, teràpies grupals i exploracions psicològiques, a nivell infanto – juvenil, adults, vellesa, parella i família. Ha realitzat també varis tallers terapèutics i ha sigut tutora de cursos de psicologia.
Ha realitzat diversos voluntariats, destacant la col·laboració amb la Fundació Paliaclínic i Grup Temps, realitzant acompanyament a persones al final de la vida en l’àmbit domiciliari; a l’Hospital de Sant Pau, acompanyant emocionalment a pacients hospitalitzats, la majoria pacients oncològics; ha cooperat en un centre de Perú impartint cursos de formació i donant suport emocional a famílies afectades per violència de gènere, alcoholisme, abandonament i pobresa.
Laura Mas Romera
LOGOPEDA
Núm. Col. 4109
La Laura està graduada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialitzada en Motricitat Orofacial, formació que va completar a l'Hospital Sant Pau de Barcelona. La Laura conta amb 17 anys d'experiència en el sector sanitari i 10 anys exercint com a logopeda. Ha treballat amb pacients de totes les edats, des de nens fins a persones grans, assumint una àmplia varietat de funcions, des de l'atenció i suport fins a la teràpia logopèdica per abordar diferents trastorns i patologies.
Ha tractat pacients amb diverses condicions, com l'autisme, trastorns o dificultats de llenguatge, discapacitats, síndromes i malalties minoritàries. A més, té experiència en el tractament d'alteracions de les funcions orals i la disfàgia.
El seu enfocament terapèutic es basa en la individualitat, adaptant cada intervenció a les necessitats específiques de cada pacient. Reconeixent tant les fortaleses com les àrees de millora de cada persona, treballa per potenciar les habilitats i superar les dificultats amb l'objectiu d'ajudar cada pacient a assolir el seu màxim potencial.
El seu compromís és acompanyar els pacients en cada pas del procés, oferint-los el suport i els recursos necessaris per aconseguir els seus objectius.
Susana García González
LOGOPEDA
Núm. Col. 2042
Diplomada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialitzada en Motricitat orofacial a l'Hospital Sant Pau de Barcelona. Formada com a Assessora de Signes per a nadons i en el mètode SAAC per ajudar i/o reforçar la comunicació. També es va formar amb el sistema de comunicació PECS (Sistema de Comunicació d'intercanvi d'imatge per a persones amb TEA) i està formada en Llengua de signes catalana (LSC)
En els seus més de 15 anys de pràctica com a logopeda ha treballat majoritàriament amb edats entre 2 i 10 anys, ajudant a nens i nenes amb dificultats en el llenguatge, la parla i en l'aprenentatge de la lectoescriptura. També té experiència en l'àmbit sanitari on ha treballat amb disfuncions orafacials tant en nens com en adults. En aquests darrers anys també es dedica a fer xerrades sobre: com potenciar i desenvolupar el llenguatge dels més petits, com parlar-los per afavorir el desenvolupament del llenguatge, l'ús de signes de la (LSC) com a eina per estimular el llenguatge oral i xerrades sobre la llengua de signes i la comunitat sorda per donar-los a conèixer més en una societat majoritàriament oient.
És una persona en constant formació per poder donar el millor de sí, ajudar els seus pacients davant de les seves dificultats i reciclar-se per actualitzar les seves metodologies i coneixements.
Ella sempre diu que “posar un logopeda a la teva vida” ajuda molt, però on radica la gran milloria és en la constància i en la predisposició de les famílies i dels propis pacients a millorar la seva comunicació i seguir les pautes i consells dels professionals.
Meritxell Chiva Pérez
LOGOPEDA
Núm. Col. 4927
La Meritxell es va graduar en Logopèdia l'any 2022 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Abans d'aquesta formació, va estudiar Pròtesis Dentals, on va descobrir la seva passió per l'anatomia facial, l'articulació i les estructures relacionades. Aquesta fascinació per la biomecànica del rostre i juntament amb la seva llarga trajectòria en cant, música i teatre la van conduir cap al camp de la logopèdia, especialment en l’àmbit de la veu.
Durant la seva carrera, ha acumulat una àmplia experiència en l'àmbit clínic, treballant en hospitals com el Parc Taulí i també en centres d’alta complexitat; on ha tractat casos de logopèdia clínica tant en població adulta com infantil. Ha intervingut en àrees com la veu, deglució, parla, llenguatge, disfàgia i disfèmia, i també ha ofert serveis de logopèdia escolar per a infants amb necessitats educatives especials.
A més de la seva pràctica clínica, Meritxell dedica part del seu temps a l'ensenyament i la cura de la veu en adults, fent especial èmfasi en la prevenció de la disfonia.
La seva passió logopèdia la porta a estar en constant formació, assegurant-se de mantenir-se sempre actualitzada, la Meritxell té una clara vocació per ajudar tant a infants com adults a millorar la seva comunicació i benestar vocal.
Lorena Díaz Suárez
LOGOPEDA
Núm. Col. 08.5048
Graduada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·legiada al Col·legi de Logopedes de Catalunya. Abans de dedicar-se plenament a la logopèdia, va completar un grau mitjà en Atenció a Persones en Situació de Dependència i un grau superior en Educació Infantil, cosa que li ha proporcionat una base sòlida per treballar amb infants i persones amb necessitats especials.
Pel que fa a la seva experiència professional, ha treballat com a vetlladora en un col·legi amb infants de P3, P4 i P5, gestionant casos de TEA, TDAH i altres necessitats educatives especials. També ha exercit com a logopeda en un centre d’educació especial. A més a més, ha col·laborat en una fundació tractant nombrosos casos amb persones grans. Podríem dir que ha treballat amb un rang d'edats que comprèn des dels 0 fins als 90 anys, ajudant persones amb dificultats en la parla, el llenguatge, la deglució, la comunicació, les relacions socials, la lectoescriptura i la veu.
A l’hora de treballar, la Lorena utilitza mètodes com el Montessori, fomentant l’autonomia i l’aprenentatge individualitzat a través de materials sensorials i un ambient preparat. També fa ús del mètode TEACCH, que es basa en el treball estructurat. La seva principal prioritat és que l’infant sigui el més autònom possible, proporcionant-li estratègies perquè ho aconsegueixi.
La Lorena sempre diu que “Un diagnòstic no ho és tot, perquè cada persona és única i requereix un enfocament personalitzat per atendre les seves necessitats individuals.”